Terrasoverkapping aluminium

Een mooi terras voegt waarde toe aan uw woning. Financiële waarde, maar ook waarde in andere vorm. Het geeft u de gelegenheid om meer van uw tuin te genieten, het vergroot feitelijk de woonruimte van uw huis! Met een terrasoverkapping aluminium bent u niet meer zo erg van de weersomstandigheden afhankelijk en kunt u de zomeravonden langer rekken, maar ook vroeg in het voorjaar of laat in het najaar met een terrasverwarmer toch nog heerlijk van de buitenlucht genieten!2

Een terrasoverkapping aluminium is een heel andere optie dan een houten constructie.

Terrasoverkapping aluminiumAluminium is licht, maar ook heel duurzaam en praktisch. U kunt een kant en klaar pakket terrasoverkapping aluminium kopen, waar alles bijgeleverd wordt. U kunt kiezen voor een combinatie met doek, kunststof of glas. Daarbij geldt; hoe zwaarder het dakmateriaal is, hoe steviger de aluminium constructie moet zijn en hoe hoger de prijs wordt.

Een terrasoverkapping aluminium bestaat meestal uit een frame van licht aluminium met een wandaansluiting (beetje zoals bij de ramensystemen in aluminium!), zelfdragende profielen, een aantal palen en een dakgootsysteem, met eventueel een waterafvoer via een paal. De kleur van het frame is veelal wit of antraciet. Het grote voordeel van een aluminium constructie is dat het zeer weinig onderhoud nodig heeft.