Terrasoverkapping maken

Een overkapping over uw terras maken is niet bepaald goedkoop. Om op de kosten te besparen, willen veel mensen liever zelf hun terrasoverkapping maken. Eigenlijk heeft u dan de keuze uit 2 mogelijkheden; een kant en klaar pakket met een aluminium frame, of zelf een bouwplan maken (of downloaden van internet), hout kopen en andere benodigdheden en het helemaal zelf doen.

Terrasoverkapping makenHout heeft een gezellige uitstraling en is makkelijk om te bewerken, maar toch hoeft dat niet altijd de goedkoopste optie zijn. Met een prefab pakket zelf een terrasoverkapping maken, kan uiteindelijk zelfs goedkoper zijn. U als particulier betaalt namelijk meer voor hout en dergelijke dan fabrikanten. Een website als Populus raadplegen en het juiste materiaal aankopen is alles wat je dan nog rest.

Verder kost het in elkaar zetten van een compleet zelfgemaakte terrasoverkapping vaak meer tijd dan u denkt.

Een bouwpakket is wat dat betreft veel makkelijker. Wilt u dus zelf een terrasoverkapping maken, dan zijn dat wel punten om te overwegen. Een terrasoverkapping maken met een bouwpakket is minder moeilijk en levert u wel een kwaliteitsoverkapping op, met een stevig frame van aluminium.

Deze pakketten zijn verkrijgbaar met verschillende afdekkingsmogelijkheden; glas, kunststof en doek. Doek is meestal het goedkoopste en oogt luchtig en gezellig. Glas en kunststof gaan langer mee en nemen minder licht weg. Zo is er voor alle materialen wat te zeggen als u een terrasoverkapping maken wilt; aan u de keuze!